Dodenherdenking

4 MEI 2021

Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei wordt op tal van plaatsen in Nederland iedereen – burgers en militairen – herdacht die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de 2e wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

Het Oranjecomité Sittard organiseert dit jaar een besloten dodenherdenking i.v.m. de geldende coronamaatregelen. Het is dit jaar niet mogelijk om dodenherdenking bij te wonen.Vervolgens vertrekt men wederom in stille tocht naar de Algemene begraafplaats aan de Lahrstraat. Hier wordt vanaf 19.50 uur onder auspiciën van het Oranjecomité hetzelfde protocol gevolgd als ook Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima op de dam in Amsterdam volgen.

Na het beëindigen van het klokkengelui om 20.00 uur volgen 2 minuten stilte. Nadat de Last Post heeft geklonken, de vlaggen van halfstok weer in top zijn gehesen, kransen zijn gelegd, gemusiceerd is, zal Burgemeester Cox een toespraak houden.Met een rondgang langs de graven van gevallen Nederlandse en Engelse militairen, Joodse medeburgers en verzetshelden wordt deze plechtigheid rond 20.45 uur afgesloten.

Met ingang van 2014 is op initiatief van de Burgemeester van Sittard- Geleen ook de Sittardse jeugd bij deze plechtigheid betrokken en voor hun een deel van het programma gereserveerd.