Foto v.l.n.r. Dolf Ruigt, Roeland Meijers, Shannen Jerbouh (voormalig bestuurslid), Nadia van den Hoorn-Rutkowski (voormalig bestuurslid), Tanyta Ramirez, Sarina Roeks-Raijmakers, Betty Voorhuijzen (voormalig bestuurslid), Jacques Pfennings, Stefan Ochse, Wouter IJpelaar, Dré Hermans (voormalig bestuurslid) en Tom Smeets


In opdracht van de gemeente zorgt het Oranje Comité jaarlijks voor de traditionele activiteiten en festiviteiten in de binnenstad. Een van de belangrijkste taken is het eren van inwoners uit de hele gemeente Sittard-Geleen-Born die dit jaar een zogenaamd lintje hebben gekregen. Deze bijzondere inwoners van onze gemeente hebben uit handen van de burgemeester een Koninklijke Onderscheiding ontvangen voor de persoonlijke en bijzondere verdiensten die zij aan de gemeenschap geleverd hebben. De gedecoreerden worden op deze Koningsdag extra in het zonnetje gezet. Deze festiviteit is openbaar toegankelijk, zowel in de Petrus kerk als in het Mariapark. We nodigen dan ook iedereen van harte uit om mee te komen vieren!

 

Verder kijk je op de Oude Markt en het Kloosterplein je ogen uit op de creatieve markt. Je kunt in de binnenstad ook genieten van lekkernijen en dranken op de vele terrassen op de historische Sittardse Markt.

 

Meld je hier aan voor de creatieve markt!  

Koningsdagprogramma 2024
De dag begint al vroeg in de ochtend, met de start van de creatieve markt. Daarna kun je de kerkdienst bijwonen in de Grote Kerk en vervolgens je ogen uitkijken op de kunstmarkt. Ondertussen trekt de stoet door de binnenstad en eindigt voor de trappen van het Mariapark. Kijk vol bewondering het defilé en luister naar het Wilhelmus.

Vier mee met de gedecoreerden onder het genot van een drankje en een stuk vlaai! Sluit de middag in de binnenstad af, geniet nog op het terras van de muzikale activiteit en start daarna je route langs het Oranje pad!

Programma binnenstad

10:00 uur              Start van de creatieve markt * (Kloosterplein)

11:00 uur              Start dienst gedecoreerden in Petrus Kerk              

12:00 uur              De stoet met gedecoreerden trekt door de binnenstad


12:30 uur              Defilé en Wilhelmus (trappen van Mariapark)


13:00 uur              Feliciteren van de gedecoreerden (Mariapark) 

13:30 uur              Muzikale activiteiten op de Markt

 

 

* Voor de creatieve markt kunnen makers van glaskunst, fotografie, beelden van keramiek, metaal en steen, zilversmeedkunst, borduurdesign, schilderijen in olieverf en acryl, aquarellen, handgemaakte kleding, woordkunst, Tiffany, sieraden en juwelen, sieraden en sculpturen uit hergebruikte materialen en andere creatieve aanbieders zich aanmelden. Aanmelden kan hier. Het aantal kramen is beperkt, toewijzing vindt plaats op basis van diversiteit van het aanbod. De deelnamekosten bedragen €25,- (exclusief borg). Voor dat bedrag krijgt men een complete marktkraam met zeil, koffie met vlaai, 4 consumptiebonnen en een glaasje Oranjebitter. De creatieve markt duurt van 10:00 uur tot 17:00 uur en is gratis toegankelijk.

 

Meer informatie vind je op Instagrampagina of bekijk onze Facebookpagina