PROGRAMMA KONINGSDAG

27 APRIL 2019

Aansprekend programma Koningsdag Sittard met wereldkampioen showkorps, interactief dansprogramma en Koningsrun.


10:00 – 17:00 uur Vrijmarkt (Putstraat)

Gezellig struinen op de vrijmarkt op de Putstraat. De heerlijke cafeetjes en restaurantjes nodigen u daarna uit om eens even lekker pas op de plaats te maken en te genieten van het dansspektakel op de Markt.

10:00 – 17:00 uur Kunstmarkt (Oude Markt en Paardestraat)

 

Een gezellige kunstmarkt waar vele plaatselijke en landelijke  amateur-kunstenaars laten zien welke mooie stukken ze in de afgelopen winter hebben gemaakt.

 

 


10:00 – 17:00 uur Koningsbraderie (Binnenstad)

Koningsdag valt dit jaar op een zaterdag en dat willen de Sittardse winkeliers niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Speciaal voor deze gelegenheid zijn de winkels geopend van 10.00-17.00 uur én pakken ze uit met een heuse Koningsdag Braderie. Tientallen kramen worden voor de winkelpuien geplaatst, bergen koopjes worden geselecteerd en de jacht op te gekke nieuwe aanwinsten kan geopend worden. Zowel voor oranjeliefhebbers- als koopjesjagers belooft de Sittardse Koningsdag Braderie een dag vol met goed afgeprijsde artikelen, gezelligheid en een gemoedelijk sfeertje te worden.11:00 – 11:45 uur Oecumenische dankdienst (Sint Petruskerk)

 

Met medewerking van Harmonie St. Joseph en Sittards Mannenkoor Si-tard.

 


11:45 – 12:00 uur Feestelijke stoet van Sint Petruskerk naar Oude Markt met (oud) gedecoreerden (Binnenstad)12:00 – 12:15 uur Ceremonie protocollaire o.l.v. Stadsschutterij Sint Rosa (Oude Markt)

 

Hijsen van de nationale vlag, aubade en zingen Wilhelmus.   

 12:15 – 13:00 uur Ontvangst gedecoreerden 2018 (Oude Markt).

 

Gedecoreerden 2019 en voorgaande jaren onder genot van een hapje en een drankje. 

 13:30 – 17:40 uur Koningsdans (Markt Sittard)

Het succesvolle Koningsdans keert ook in 2019 terug. Vanaf 13:30 uur kunnen bezoekers deelnemen aan workshops van dansscholen uit de regio onder leiding van ervaren topcoaches gepresenteerd door Keafer Westphal. Het Koningsdansprogramma zit vol variatie met afwisselende niveaus op Jazz (Swentibold), Latin (Clara Lamar), Klassiek (Danzaira), Afro (Divine Dance Studio), Hiphop (On Fire), Latin (Ruby Pure Latin) en Urban (Urban Dance Factory). Onder leiding van Deborah Warmer wordt Koningsdans met alle dansgroepen om 19:15 uur spectaculair afgesloten. Leuk voor jong en oud! 

 

Koningsdans wordt mede mogelijk gemaakt door De Domijnen en Horeca Markt Sittard. 


14:00 – 16:30 uur Koningsrun  (Start & finish Paardestraat)

Koningsrun wordt mede mogelijk gemaakt door: Rabobank, Zitterd Same, Milcon Immo, De SignFabriek, Sitech Services, Bouwservice Jongen, Boels Zanders Advocaten, Wilma Running en AV Unitas.

Nieuw dit jaar is de KoningsRun. Een sfeervolle hardloopwedstrijd voor alle niveaus door de historische binnenstad van Sittard. Het parcours door de eeuwenoude straatjes kan in verschillende kilomervarianten (incl. kidsvariant) gelopen worden. KoningsRun Sittard start om 14:00 uur op de Paardestraat. Deelnemen aan de Koningsrun is gratis en aanmelden kan eenvoudig via www.avunitas.nl18:00 – 19:00 uur Zaate Hermonie Roepoepers
19:15 - 19:30 uur Slotdans Koningsdans

19:30 - 19:45 uur voormalig wereldkampioen drumband Concordia uit Obbicht

 

Voormalig wereldkampioen en trots uit onze eigen gemeente, drumband Concordia uit Obbicht zal de feestelijke afsluiter op de Markt starten. Een onvergetelijke slotshow van de drumband met een indrukwekkend palmares. 

 

Wordt mede mogelijk gemaakt door Horeca Markt Sittard & De Domijnen

 

 

 


19:45 – 20:30 uur Optreden show & marchingband Exempel uit Empel 

 

Show en marchingband Exempel uit Empel sluit op de Markt de viering van Koningsdag feestelijk af. De show en marchingband met een rijke historie bestaat voornamelijk uit blaasinstrumenten en marinetrommels aangevuld met diverse andere bijzondere instrumenten. Exempel won in 2017 nog goud tijdens het WMC in Kerkrade. Hiermee scharen zij zich tot de top van Nederland. Het slot met Concordia en Exempel mag je niet missen! 

 

 10:00 – 18:30 uur Leuk om te combineren met een bezoek aan Koningsdag Sittard (Stadspark Sittard)

Parkfestival Sittard met muziekacts, kinderspelen, kinderrommelmarkt en kindertheater.


22:00 uur Feestelijke afsluiting Koningsdag in Sittard-Geleen (Wielerbaan Laco Glanerbrook Geleen)

Feestelijke afsluiting Koningsdag in Sittard-Geleen met Oranjevuurwerk.