Dodenherdenking & Koningsdagfestiviteiten in binnenstad van Sittard gaan niet door vanwege coronavirus

 

Oranjecomité Sittard heeft op advies van de Oranjebond en Gemeente Sittard-Geleen besloten om alle Koningsdagfestiviteiten in de binnenstad van Sittard op 27 april en Dodenherdenking in Sittard op 4 mei in dit jaar af te gelasten vanwege het coronavirus.

 

De maatregelen tegen het coronavirus gelden tenminste tot 6 april. Deze maatregelen hebben dusdanige grote invloed op de voorbereidingen, dat het programma niet kan worden gerealiseerd zoals beoogd. Ook het verlengen van de maatregelen ligt nog op de loer. 

 

Koningsdag Sittard

Op het programma stond dit jaar onder andere publiekstrekker bicycle showband Crescendo, feestelijke muzikale oecumenische dienst, Koningsrun, Koningsdans, diverse markten en meer. Deze festiviteiten gaan dus niet door. 

 

Oranjecomité Sittard wil graag alle partners, sponsoren en betrokkenen bedanken die de afgelopen maanden hebben gewerkt aan de Koningsdagfestiviteiten en Dodenherdenking. Mocht de situatie het 27 april toestaan dan onderzoekt de organisatie om de Koningsdagfestiviteiten kleinschalig doorgang te laten vinden. Dezelfde insteek geldt ook voor Dodenherdenking. 

 

PROGRAMMA KONINGSDAG

27 APRIL 2020

Aansprekend programma Koningsdag Sittard met bicycle showband Crescendo, interactief dansprogramma en Koningsrun.


11:00 – 17:00 uur Vrijmarkt (Kloosterplein)

Gezellig struinen op de vrijmarkt op het Kloosterplein. De heerlijke cafeetjes en restaurantjes nodigen u daarna uit om eens even lekker pas op de plaats te maken en te genieten van het dansspektakel op de Markt.

11:30 – 17:00 uur Royal Vintage Markt (Kerkplein)

 

Vintage markt georganiseerd door bewoners van het Kerkplein. De opbrengst komt ten goede van nieuwe kerstversiering voor het gezellige plein. Er zal ook een veiling plaatsvinden. Meer informatie volgt. 

 


11:00 – 17:00 uur Kunstmarkt (Oude Markt)

Een gezellige kunstmarkt waar vele plaatselijke en landelijke  amateur-kunstenaars laten zien welke mooie stukken ze in de afgelopen winter hebben gemaakt.

 

 10:30 – 11:15 uur Oecumenische dankdienst (Sint Petruskerk)

 

Met medewerking van Harmonie St. Joseph en Sittards Mannenkoor Si-tard.

 


11:15 – 11:45 uur Feestelijke stoet van Sint Petruskerk naar Oude Markt met (oud) gedecoreerden (Binnenstad)11:45 – 12:00 uur Ceremonie protocollaire o.l.v. Stadsschutterij Sint Rosa (Oude Markt)

 

Hijsen van de nationale vlag, aubade en zingen Wilhelmus.   

 


12:00 – 13:00 uur Ontvangst gedecoreerden 2020 (Oude Markt).

 

Gedecoreerden 2020 en voorgaande jaren onder genot van een hapje en een drankje. 

 14:00 – 17:00 uur Koningsdans (Markt Sittard)

Het succesvolle Koningsdans keert ook in 2020 terug. Vanaf 13:30 uur kunnen bezoekers deelnemen aan workshops van dansscholen uit de regio onder leiding van ervaren topcoaches gepresenteerd door Keafer Westphal. Het Koningsdansprogramma zit vol variatie met afwisselende niveaus op Jazz (Swentibold), Latin (Clara Lamar), Klassiek (Danzaira), Afro (Divine Dance Studio), Hiphop (On Fire), Latin (Ruby Pure Latin) en Urban (Urban Dance Factory). Onder leiding van Deborah Warmer wordt Koningsdans met alle dansgroepen om 19:15 uur spectaculair afgesloten. Leuk voor jong en oud! 

 

Omstreeks 16:30 uur wordt Koningsdans door alle dansgroepen gezamenlijk afgesloten op de Markt. 

 

Koningsdans wordt mede mogelijk gemaakt door De Domijnen en Horeca Markt Sittard. 


13:30 – 16:00 uur Koningsrun  (Start & finish Markt)

Een sfeervolle hardloopwedstrijd voor alle niveaus door de historische binnenstad van Sittard. Het parcours door de eeuwenoude straatjes kan in verschillende kilometervarianten (incl. kidsvariant) gelopen worden. KoningsRun Sittard start om 13:30 uur met de Kidsrun op de Markt. Om 14:00 uur start de Koningsrun in verschillende afstanden. Aanmelden kan vanaf medio februari eenvoudig via www.avunitas.nl17:00 – 19:00 uur Zaate Hermonie Roepoepers

 

 

 


19:30 – 20:30 uur Optreden Bicycle Showband Crescendo

 

Na optredens in Turkije en Maleisië komt Bicycle Showband Crescendo naar Sittard om Koningsdag feestelijk af te sluiten op de historische markt van Sittard. Een waanzinnige showband op de fiets. 

Dit wil je niet missen!

 

 10:00 – 18:30 uur Leuk om te combineren met een bezoek aan Koningsdag Sittard (Stadspark Sittard)

Parkfestival Sittard met muziekacts, kinderspelen, kinderrommelmarkt en kindertheater.


22:00 uur Feestelijke afsluiting Koningsdag in Sittard-Geleen (Wielerbaan Laco Glanerbrook Geleen)

Feestelijke afsluiting Koningsdag in Sittard-Geleen met Oranjevuurwerk.